Vælg en side

Internettet – her kan man finde alt den viden, som man leder efter lige såvel, som man også kan finde alt den information, som man ikke vidste, at man havde behov for. Internettet er således en rig strøm af viden og information, der kan være med til at berige ens hverdag. Og nu er det sket igen. For hvem kender til historien om frikadellen? Og hvorfor er det lige, at vi er så vilde med at spise frikadeller her i landet? Det kan du læse mere om her nedenunder.

Find lækre opskrifter online

Frikadeller har i mange år været en yndet spise her i landet. Og faktisk er det noget, som der ses lavet i de fleste hjem – alle elsker de små kødklumper. Og det er, hvad enten man spørger børn eller ældre. Derudover er det også noget, som der kan kombineres og tilberedes på et hav af måder, hvorfor man i hvert hjem kan lave en variation, som stemmer overens med individuelle behov og ønsker for madlavningen.

8Der findes derfor i dag et hav af gode opskrifter på frikadeller. Dog finder du en af de bedste opskrifter på frikadeller her.

Frikadellen er ældre, end de fleste er klar over

Men hvor er det lige, at den lille frikadelle stammer fra? Frikadellen er desværre ikke en dansk opfindelse på trods af, at vi har taget den til os, som en af vores mest yndede former for retter. Frikadellen går meget langt tilbage i historien. Faktisk så langt, at det er svært at finde ud af præcis, hvornår den første blev smidt på panden.

Frikadelle_historie_opskrift

Og man skal også lede langt uden for de kanter, som vi kender til i dag. De første oplysninger, som der findes om frikadellen er nemlig at finde helt tilbage fra den romerske kogebog, som blev nedfældet lige omkring Jesu fødsel af gourmeten Apicius.

Det er både en let og billig spise

I de seneste århundreder er den dog kommet frem igen i alle lande. Den ses blandt andet som en slags kødbolle i Italien, og derfor er det en ret, som der kendes de fleste steder i verden. Og det med god grund. Der er nemlig ikke noget, der er så godt og lækker som en god omgang frikadeller, som desuden også er meget nærende og meget nemme at lave.

Derudover er de også billige at handle ind til, hvorfor især unge finder en stor glæde i at lave en omgang frikadeller. En portion kan vare i lang tid, og af en mindre klump kød kan man således have sikret sig et godt og lækkert måltid i hele to dage. Det er både praktisk og besparende.

Frikadelle_historie_opskrift

Storhedstiden er ikke ovre

I dag ses de især også anvendt i diverse institutionerne, fordi børn er vilde med de små kødboller. Frikadellen er derfor kommet for at blive, og det ser ikke ud til, at storhedstiden for den lille kødklump vil aftage inden for den nærmeste fremtid. Der er således ikke nogen, der skal pille ved de danske madvaner, de er groet godt fast som en del af den danske tradition.